Вчителі ЗЗСО взяли участь у виїздній методичній студії з біології та хімії

  • 490

5 листопада 2019 року на базі Петрашівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася виїзна методична студія з математики та біології, тематикою якої стало обговорення питання компетентнісно орієнтованого навчання на уроках біології та хімії. У заході брали участь вчителі математики та біології закладів загальної середньої освіти Герцаївського району, Герцаївської ОТГ, Острицької ОТГ.

Фото без опису

        В ході роботи студії виступили:

1)Ольга Ярославівна Біляніна, методист науково-методичного центру природничо-математичних дисциплін, яка разом з вчителями розглянули ключові компетентності і теми, на яких їх можна розвинути та за допомогою яких методів можна сформувати предметну компетентність при викладанні математики;

2)Ірина Віталіївна Чорна, методист науково-методичного центру природничо-математичних дисциплін, яка детально зупинилася на використання ефективних форм роботи щодо підготовки учнів до ЗНО з біології, зробила аналіз помилок під час виконання завдань;

3) Семчук Аркадій Романович, доцент кафедри методики викладання природничо-математичних дисциплін, кандидат ф/м наук, який демонстрував  вчителям важливість міжнародних освітніх проектів «Міксіке в Україні» та «Матіфік в Україні».

Фото без опису

Фото без опису

Під час роботи студії було проаналізувано основні зміни у навчальній програмі, разом з вчителями розглянули ключові компетентності і теми на яких їх можна розвинути та за допомогою яких методів можна сформувати предметну та загальнопредметну компетентність при викладані хімії та біології. Надзвичайно корисним став розбір та аналіз зразків компетнтнісних завдань з хімії та біології для учнів 7-11 класу. Наприкінці методичної студії були узагальнені методичні рекомендації для вчителів щодо підвищення якості викладання біології та хімії у закладах загальної середньої освіти.

Фото без опису

Фото без опису