Вшанування Дня народження Тараса Григоровича Шевченка у Петрашівському ліцеї Герцаївської міської ради

  • 156

 Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Кожного року, на початку березня, ми вшановуємо великого українського письменника Тараса Григоровича Шевченка.

         Шевченківські Дні… не випадково говорять про ці Дні у множині, оскільки День народження Великого Кобзаря  та день його смерті стоять поряд – це 9 і 10 березня. А між цими двома березневими днями – 47 років життя, яке стало славою й гордістю українського народу.

ВпливТараса Григоровича на формуваннясвідомості й світоглядунації – неоціненний, незбагненний. Він не бувполітиком, але на йогоідеяхсформувалосьчималогромадськихорганізацій і партій. Він не був полководцем, але його слово підняло до збройноїборотьбимільйониукраїнців… Одним ізджерелтеперішньогоєднанняукраїнців у боротьбі за свою незалежність стало самешевченківськерозуміння народом доліУкраїни.

         Минають 209 років від Дня народження Великого Кобзаря, але й сьогодні його слово живе між нами. Дуже любив поет свою Батьківщину – Україну. Для нього вона була другою ненькою.Т.Г.ШевченкомріявбачитиУкраїнувільною, а людей – веселими і щасливими. І його сподівання здійснилися. Але, війна, яку розпочала росія проти України 24 лютого 2022 року повернула нас назад, до тих часів, коли Т.Г. Шевченко мріяв про ПЕРЕМОГУ та ми, впевнені, що МИР та ПЕРЕМОГА України обов»язково буде за нами!!!

          З нагоди вшанування Т.Г. Шевченка на базі Петрашівського ліцею були проведені:

  • Урочиста лінійка, присвячена відкриттю Шевченківських днів(вчителі української мови ліцею)
  • Виставка малюнків до поетичних творів Тараса Шевченка( учні ліцею, вчитель образотворчого мистецтва Олару О.Г.)
  • Позакласний захід «Т.Шевченко- наша сучасність.( учні 6, 9-Б класів, вчитель української мови та літератури ФолошняОліна Георгіївна).
  • Виховний захід «Тарас Шевченко – вірний син України»( учні 4-Б класу, вчитель – Лупу Адріана Георгіївна)
  • Засідання літературної читальні «Шануймо слово Кобзаря» (учні 9-А класу, Фолошня Корнелія Пантеліївна- вчитель української мови та літератури, Лункашу Марія Георгіївна- бібліотекар).