Керівництвом Герцаївського РС Управління ДСНС України у Чернівецькі областіпроведено нараду з питань організації заходів з протидії пожежам в природних екосистемах

  • 774

Фото без опису

Проблема пожеж у природних екосистемах є актуальною не лише для України, але й для всього світу. Щороку такі пожежі  завдають великої як матеріальної, так і екологічної шкоди. Постраждати від таких пожеж може і населення, яке проживає в зоні їх поширення.

17 березня набув чинності закон про те, що забезпечення пожежної безпеки покладається на:

  • власника земельної ділянки та іншого об’єкта нерухомого майна;
  • наймачів (орендарів) земельної ділянки та іншого об’єкта нерухомого майна, якщо це обумовлено договором оренди;
  • керівника (керівників) суб’єкта господарювання.

Зміни передбачено Законом № 1259-IX щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, на торфовищах та землях інших категорій.

Встановлено обов’язок землекористувачів:

  • не допускати випалювання сухої рослинності або її залишків із порушенням порядку, встановленого Мінприроди;
  • обкошувати (з прибиранням скошеного) та оборювати земельні ділянки, прилеглі до торфовищ, полезахисних лісових смуг, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, у смугах відведення автомобільних доріг і залізниць.

Особи, винні у випалюванні сухої рослинності або її залишків із порушенням порядку, який встановило Мінприроди, несуть відповідальність за порушення водного законодавства.

Фото без опису

Тому, 24березня керівництвом Герцаївського РС УДСНС України у Чернівецькій області разом з начальником Відділення поліції №4 (м.Герца) ЧРУПНП у Чернівецькій області, заступника начальника ВПС "Герца", керівниками Герцаївського та Тернавського лісництва та голови Герцаївськоїоб’єднаної територіальної громадипроведено спільну нараду з питань організації заходів з протидії пожежам в природних екосистемах.

Під час заходу наголосили про важливість профілактичної роботи серед населення.  Адже, найчастіше, причиною таких загорянь є звичайна людська недбалість.

 Учасники наради обговорили питання співпраці у сфері запобігання пожежам в природних екосистемах їх ліквідації та притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення вимог Закону України № 556-ІХ від 13.04.2020 року "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України з метою збереження навколишнього середовища", можливості покращення продуктивності роботи у цьому напрямку.

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар