ГЕРЦАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА АКТИВІЗУЄ ТРАНСКОРДОННЕ СПІВРОБІТНИЦТВО З ГРОМАДАМИ РУМУНІЇ

  • 55

Фото без опису

Вигідне прикордонне розташування, стійкі історико-культурні зв‘язки, відновлення роботи ППК у селі Дяківці - фактори, що дозволяють Герцаївській територіальній громаді планувати та реалізовувати стратегічні цілі в сфері стійкого транскордонного партнерства та співпраці з сусідніми громадами Румунії.

🤝Робимо у цьому напряму конкретні практичні кроки: ініціюємо зустрічі з представниками урядового та неурядового сектору Румунії, налагоджуємо партнерські зв‘язки з комунами сусідніх Ботошанського та Дорогойського повітів.

🤝Так учора, 6 червня у комуні Вирфу Кимпулуй (Vârfu Câmpului, județul Botoșani, România) відбулась зустріч між Герцаївським міським головою Василем Скрипкару та головою комуни Вирфу Кимпулуй Марією Гуцу.

✍️🇺🇦🇷🇴В результаті зустрічі було офіційно підписано декларацію про імплемінтацію транскордонного партнерства між нашими комунами. У планах - спільна реалізація транскордонних проектів та залучення у нашу громаду інвестицій від європейських донорів та партнерів.

🤝Також в ході поїздки досягнуто попередньої домовленості про подальше співробітництво з низкою інших комун Румунії, зокрема комуною Киндешті (Cândești, județul Botoșani).