НА ЦЕНТРАЛЬНІЙ ПЛОЩІ МІСТА ГЕРЦА ВСТАНОВИЛИ ТА ОСВЯТИЛИ МЕМОРІАЛЬНІ ДОШКИ З ПОРТРЕТАМИ ЗАГИБЛИХ НА РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКІЙ ВІЙНІ ГЕРОЇВ-ЗЕМЛЯКІВ

  • 152

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

До Дня пам‘яті Захисників України з метою увіковічення подвигу Захисників, на центральній площі міста Герца було освячено та відкрито меморіальний комплекс - символічну Стіну пам‘яті Героїв з портретамии та короткими біографіями військовослужбовців-земляків, які загинули, виборюючи Україні свободу від російських загарбників.

🇺🇦🕯️Панахиду по усіх загиблих та закатованих за Україну Героїв з цієї нагоди відслужив собор священослужителів місцевих парафій на чолі з благочинним, митрофорним протоієреєм Павлом.

🇺🇦🕯️Зі словами щирих співчуттів та безмежної вдячності за подвиг Захисників, до присутніх на заході батьків, дітей, родичів та близьких Героїв звернулися Герцаївський міський голова Василь Скрипкару, представник місцевого 5 відділу ТЦК та СП, а також учні Герцаївського ліцею імені Г. Асакі, які підготували до цієї дати тематичні літературно-музичні номери.

З початку повномасштабного російського вторгнення у боях за Волю та Свободу України загинули 11 мешканців нашої громади:

🕯️🇺🇦Владислав АЛЕКСА

🕯️🇺🇦Дмитро КОЖОКАРУ

🕯️🇺🇦Андрій СТЬОПЕНКО

🕯️🇺🇦Олександр СПРИНЧАНЕ

🕯️🇺🇦Іван ВАКАРУ

🕯️🇺🇦Михайло ЗАЇЦЬ

🕯️🇺🇦Федір АНДРІЄШ

🕯️🇺🇦Себастіан ГЕОРГІУ

🕯️🇺🇦Василь ГЛІНСЬКИЙ

🕯️🇺🇦Сергій КОЧЕДЖІЄВ

🕯️🇺🇦Марічел ЗВИНКА

Ці мужні сини Герцаївської громади назавжди залишаться у наших серцях!

(Вдячні усім, хто допоміг у виготовленні меморіальних дощок та організації пам‘ятних заходів. Зокрема до цього долучились благодійники К. Абутнаріца, І. Івашку, С. Козачук, П. Іліє, Н. Чербул, В. Парфеній, Ю. Єнакакє, І. Кріган, І. Гафу, Р. Юрическу, фірма «Золотий горизонт», М. Лупу, Г. Чукля, К. Лупу, Гріша Апетрі, Т. Назарій, Д. Лупу, Г. Босович, М. Заяц, Марина Танасе, С. Цирдя, працівники міської ради)