Яким чином зареєструвати ПРРО платнику податків?

  • 217

Фото без опису

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, платники податків можуть зареєструвати програмні РРО в «4 кліки», зокрема:

Крок 1. Оберіть програмне забезпечення.

Оберіть зручний саме для Вас, новітній програмний реєстратор розрахункових операцій, наприклад, ПРРО ДПС, Сashalot або СOTA Каса.

Крок 2. Отримайте кваліфікаційний електронний підпис (КЕП) для відповідальної особи, щоб мати можливість підписувати (завіряти) фіскальний чек ПРРО.

Зареєструйте касира на фіскальному сервері. Реєстрація касира здійснюється шляхом подання повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (форма F1391801) через Єдине вікно подання електронної звітності або будь-яке програмне забезпечення (M.E.Doc тощо).

Крок 3. Зареєструйте господарську одиницю, де буде використовуватись ПРРО, якщо вона не обліковується в податковому органі.

Для цього подайте ф. № 20-ОПП, щоб повідомити ДПС про такий об’єкт оподаткування.

До відома! Господарська одиниця – це стаціонарний або пересувний об'єкт, у тому числі транспортний засіб, де реалізуються товари чи надаються послуги та здійснюються розрахункові операції.

Крок 4. Зареєструйте касу (у кількості, яка Вам потрібна) на фіскальному сервері.

Для цього потрібно подати Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (ідентифікатор форми F1316602) або декілька заяв – за потреби. За відсутності підстав для відмови у реєстрації ПРРО реєструється: фіскальний сервер ДПС присвоює йому фіскальний номер ПРРО із внесенням даних до Реєстру ПРРО. Дата формування фіскального номера ПРРО і буде датою його реєстрації.

Можна розпочинати роботу з ПРРО, введіть перелік товарів, відкрити робочу зміну. Розпочати роботу з ПРРО – дуже швидко та просто.