Щодо дій у разі загорання автомобіля

  • 37

Фото без опису

Сучасний ритм життя важко уявити без автомобілів, адже вони значно полегшують життя, але разом з тим, несуть у собі небезпеку виникнення пожежі.

Найчастіше, пожежі в автомобілях виникають через несправність електропроводки, несправність гальмівної системи, перегріву двигуна, несправність рухомих вузлів та деталей, а також умисного підпалу.

Як відомо, автомобіль повністю вигорає за двадцять хвилин. Притому, щоб ушкодження були фатальними, достатньо навіть п’яти хвилин. Саме тому кожен автомобіль має бути забезпечений вогнегасником (найкраще підійде порошковий вогнегасник), а водій має вміти правильно ним користуватись та знати, як діяти у випадку виникнення займання:

- негайно вимкнути запалення, з’їхати на узбіччя та зупинити автомобіль;

- забезпечити швидку евакуацію пасажирів;

- зателефонувати до служби порятунку за номером «101»;

- при змозі, приступити до гасіння пожежі за допомогою вогнегасника;

- пальне, у разі його витоку чи пролиття, необхідно загасити в першу чергу;

- під час гасіння пожежі в підкапотному просторі необхідно відкрити замки капоту. Відкриваючи капот – спрямуйте одразу вогнегасник, адже інтенсивність горіння при його відкриванні посилюється;

- гасити вогонь необхідно з навітряної сторони, направляючи струмінь із вогнегасника на поверхню, що горить, а не на полум’я;

- при гасінні палива, що витікає, необхідно подавати вогнегасячу речовину знизу вверх;

- небезпечно гасити вогонь в забрудненому одязі (промаслений, просочений парами пального) і якщо руки були змочені пальним.