В населених пунктах громади змінили застарілі назви вулиць

  • 75

Фото без опису

Відповідно до пункту 2 частини першої ст. 37, 40 закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», закону України «Про заборону пропаганди російського нацистського тоталітарного режим, збройної агресії російської федерації як держави-терориста проти України, символіки воєнного вторгнення російського нацистського тоталітарного режиму в Україну» з метою деколонізації топоніміки в населених пунктах Герцаївської міської територіальної громади, Герцаївською міською радою проведена робота щодо перейменування вулиць та провулків на території Герцаївської територіальної громади.

 За результатами громадського обговорення щодо перейменування назв вулиць та провулків на території Герцаївської територіальної громади, відповідно до подання комісії з упорядкування найменувань (перейменувань) вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів та інших споруд, розташованих на території Герцаївської територіальної громади від 27.03.2023 року № 09-09/01, рішенням виконавчого комітету Герцаївської міської ради від 31.03.2023 року № 63 «Про погодження перейменування вулиць та провулків на території Герцаївської територіальної громади» погоджено пропозиції щодо перейменування назв вулиць та провулків на території Герцаївської територіальної громади.

Рішенням сесії Герцаївської міської ради від 24.05.2023 року № 1345-18/23 «Про перейменування вулиць та провулків на території Герцаївської територіальної громади» перейменовано вулиці та провулки на території м. Герца, с. Байраки, с. Петрашівка.

Посилання на рішення сесії

 

Перелік вулиць та провулків

міста Герца Чернівецького району Чернівецької області,

які перейменовуються

 

№ з/п

Стара назва вулиці (провулка)

Нова назва вулиці (провулка)

м. Герца

1.

вул. Ломоносова

 

вул. Соборна

2.

вул. 30 років Перемоги

 

вул. Європейська

3.

пров. 30 років Перемоги

 

пров. Європейський

4.

вул. Гастело

 

вул. Героїв України

5.

вул. Пролетарська

 

вул. Спортивна

6.

вул. Горького

 

вул. Буковинська

7.

вул. Трудова

 

вул. Національної єдності

8.

вул. Іванова

 

вул. Захисників України