Дотримуйтесь правил безпеки на Великодні свята

  • 40

Фото без опису

Наближається одне з найбільших релігійних свят — Світле Христове Воскресіння. За традицією в цей день проходять урочисті релігійні заходи, в яких бере участь велика кількість людей.  Тому саме в цей період рятувальники особливу увагу приділяють дотриманню правил пожежної безпеки. Чернівецьке районне управління звертається до мешканців району з проханням, не забувати про правила безпеки під час прийдешнього свята.
- Будьте особливо обережні зі свічками. Встановлюючи свічки і лампадки вдома, подбайте, щоб поруч з ними не було легкозаймистих матеріалів (штор, святкових декорацій тощо) та не залишайте їх запаленими без нагляду.
- Під час приготування пасхальних страв не забувайте про правильне поводження з вогнем під час експлуатації печей, газових та електроприладів. У жодному разі не слід залишати їх ввімкненими на період своєї відсутності.
- Не залишайте дітей без нагляду, особливо, коли в будинку палиться піч, включена духовка, горить газ чи свічка.
Перебуваючи у храмі, пам’ятайте про правила поводження з відкритим вогнем, будьте пильними, знаходячись поряд із свічниками, слідкуйте за полум’ям власної свічки та свічок оточуючих вас людей. Ознайомтесь з планом евакуації на випадок виникнення пожежі та місць розміщення первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників, пожежних щитів, води, тощо). Прослідкуйте, щоб діти перебували під наглядом дорослих та не бавилися з вогнем.
Пам’ятайте, що Вас і Ваших близьких оберігає Ваша обачність і турбота про ближнього.