Талановиті діти Герцаївської громади приймали участь в районний тур фестивалю-конкурсу “Рідний край Україна”

  • 1001

На прикінці минулого тижня  талановиті представники  Герцаївщини прийняли участь в проведенні районного туру фестивалю-конкурсу “Рідний край” Україна, який проводиться на Буковині під патронатом благодійного фонду “Рідний край” Україна та за сприянням відділу культури, національностей та релігії райдержадміністрації.

Головна мета фестивалю – сприяння розвитку талановитих дітей шляхом проведення конкурсу-фестивалю, що охоплює кожен куточок України та дає можливість учасникам поборотись за першість в різних номінаціях, а також позмагатися за пальму першості з конкурсантами. За своєю ідейністю фестиваль сприяє становленню і розвитку національної культури, через вияв дитячої фантазії та творчості.

Незабутній за емоціями та колоритом, конкурс, що проводився у районному будинку культури місто Герца об’єднав по 45 учасників різних категорій, віком 5-23 років. Довести, що кращі в плані майстерності, пластичності, музичних та творчих здібностях молоді учасники намагались в номінаціях: мистецтво вокалу, мистецтво художнього читання, музичне мистецтво, мистецтво хореографії,  образотворче та декоративно-ужиткове мистецтво.

Жар Іван Михайлович та Заболотник Коріна Георгієвна з Молниці посіли друге місце в номінації “Мистецтво художнього читання” вікова категорія 8-12 років. Жар Іван Михайлович також посів перше місце в номінації “Мистецтво вокалу”. В номінації “Національний народний спів” вікова категорія 8-12 років перше місце здобула Аміхалакіоає Ілона Ярославівна з Молниці. Реклару Северина Михайлівна з Великосілля здобула друге місце в номінації “Національний народний спів” вікова категорія 13-17 років. Тріо Аміхалакіоає Марінелла, Куницька марина та Падурару Марія, вихованці Герцаївської музичної школи здобули друге місце в номінації “Академічний спів”. Ансамбль скрипалів під керівництвом Віктора Ілліча Глибочану, викладача Герцаївської музичної школи, здобули перше місце в номінації “Музичне мистецтво. Струнні інструменти” вікова категорія 13-17 років. Назарій Нікіта Сергійович та Ротару Валентин Іванович з міста Герца здобули трере місце в номінації “Духові та ударні інструменти”. В номінації “Клавішні інструменти” вікова категорія 8-12 років, Вержук Адріана Маринівна здобула перше місце, вікова категорія 13-17 років ансамбль Райляну Михайло Іванович, Попеску Маріана Маринівна з Молниці посіли друге місце. Танцювальні колективи “Натхнення” та “Мрія” здобули трете місце в категорії “Естрадний танець”. В номінації “Ведучі Фестивалю” трете місце здобули Марку Анжела Михайлівна та Скрипкару Крістіна Василівна.

Дітей прийшли підтримати батьки, родичі та друзі.

Переможців визначало поважне журі, яке очолив художній керівник Чернівецької обласної філармонії, лауреат обласної літературно-мистецької премії Остап Сачук.

Лауреати конкурсу будуть запрошені на обласний відбірковий тур фестивалю, що проходитиме в місті Чернівці.

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар