Інформація Чернівецького обласного центру зайнятості

  • 376

11106 представників малого та середнього бізнесу Чернівецької області мають фінансову підтримку від держави

 

За період карантину 675 підприємств малого та середнього бізнесу Чернівецької області отримали компенсацію витрат на заробітну плату для 7,2 тис. працівників. Понад 10,4 тис. фізичних осіб-підприємців також мають допомогу з часткового безробіття.

 

  • Допомога по частковому безробіттю на період карантину виплачується  фізичним особам-підприємцям, які не мають найманих працівників, але є застрахованими особами, тобто сплачували єдиний соціальний внесок. Станом на 1 вересня цього року обласна служба зайнятості прийняла позитивні рішення на виплату допомоги по частковому безробіттю для 10431 ФОПа, – інформує директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

 

Загалом 11106 роботодавців та ФОПів Чернівецької області мають фінансову підтримку від держави – допомогу з часткового безробіття. Станом на 1 вересня цього року загальна сума отриманої допомоги по частковому безробіттю склала 115,9 млн грн.

 

Нагадаємо, відповідно до статті 47¹ Закону України «Про зайнятість населення» суб’єктам малого та середнього підприємництва, які зупинили чи скоротили свою діяльність у зв’язку з карантином, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, надається допомога по частковому безробіттю. Також відповідно до Постанови КМУ від 03.06.2020 №453 «Про внесення змін до Порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» допомога по частковому безробіттю на період карантину виплачується фізичним особам-підприємцям, які не мають найманих працівників, але є застрахованими особами, тобто сплачували єдиний соціальний внесок.

Фото без опису