Нарада із керівниками ЗДО з питань впровадження системи ХАССП
Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» передбачено обов’язкове впровадження системи ХАССП в закладах громадського харчування при виробництві та обігу харчової продукції, у тому числі й на харчоблоках закладів
03.03.2021 року відбулась нарада із представниками Держпроспоживслужби з питань впровадження системи ХАССП в ЗДО Герцаївської міської ради. На нараді були присутні: керівники ЗДО, медичні сестри та відповідальні особи за організацію харчування.
Мета даного заходу – ознайомлення керівників закладів освіти з основними вимогами впровадження систем управління безпечністю харчової продукції за принципами ХАССП у ЗДО.
На нараді розглянуто питання щодо необхідності впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (ХАССП) на харчоблоках.