Черінвецьке районне управління Головного управління ДСНС України у Черніецькій області нагадує прихожанам та працівникам релігійних установ про дотримання основних правил пожежної безпеки у культових спорудах!

  • 260

Фото без опису

1. У культових спорудах з одночасним перебуванням понад 50 вірян та відвідувачів мають бути розроблені поверхові плани евакуації.
Крім того, у культових спорудах, в яких наявні цінні ікони та інші духовні цінності мають бути розроблені плани евакуації матеріальних цінностей.
По одному примірнику плану евакуації матеріальних цінностей слід зберігати в пожежній частині, що обслуговує культову споруду, інший — у наставника культової споруди або у відповідальної особи за дотриманням протипожежного режиму.
2. Перед проведенням богослужінь відповідальний за дотримання протипожежного режиму споруди повинен перевірити протипожежний стан території навколо культової споруди, приміщень у цілому щодо забезпечення первинними засобами пожежогасіння та справного стану інженерних систем протипожежного захисту.
3. Правилами пожежної безпеки для культових споруд передбачено ряд заходів для запобігання пожежам від відкритого вогню:
— підсвічники необхідно встановлювати на негорючу поверхню, яка виступає за їх габарити не менше ніж на 50 см;
— стаціонарні підсвічники повинні бути надійно закріплені до підлоги або стіни; 
— горючі рідини для лампад і кадильне вугілля повинні зберігатися в закритих металевих ящиках. В одному ящику може зберігатися не більше 5 л горючої рідини.

      Тільки при дотриманні цих правил свята не будуть затьмарені надзвичайними подіями та залишать по собі лише приємні спогади. Будьте обачними!

 

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар