В ГЕРЦАЇВСЬКІЙ ГРОМАДІ БУДЕ РЕАЛІЗОВАНО ПРОЕКТ "ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ ОФІЦЕР ГРОМАДИ"

  • 303

Фото без опису

В п’ятнию, 3 вересня, Герцаївська територіальна громада в особі Герцаївського міського голови разом з іншими громадами краю урочисто підписали меморандум про співпрацю та партнерство з поліцією Буковини.

Таким чином, сторони меморандума закріпили співпрацю на засадах партнерства щодо підвищення рівня публічної безпеки та порядку, охорони прав і свобод людини й протидії злочинності. Координуючи свої зусилля, сторони будуть реалізовувати спільні проєкти для створення безпечного середовища та підвищення якості надання поліцейських послуг на територіях громад.

Одним з таких проєктів є «Поліцейський офіцер громади», офіційна реалізація якого розпочата в громадах з моменту укладання Меморандуму.

Цей проект покликаний надати громаді новий рівень комунікації і поліцейського сервісу. Поліцейський офіцер громади - це офіцер поліції, який орієнтований на вирішення безпекових проблем саме своєї територіальної громади. Він доступний до населення, тому що постійно знаходиться поруч з людьми. Тому основними завданнями проекту є постійна співпраця з громадою, інтеграція поліції у суспільство, задоволення безпекових потреб громадян, ефективне та консолідоване вирішення локальних проблем громади та оцінка роботи поліції на основі дослідження рівня задоволеності громадян.

Наразі, в рамках проекту, Герцаївською міською радою спільно з керівництвом відділення поліції № 4 (м. Герца) Чернівецького РУП ГУНП в

Чернівецькій області узгоджуються питання ремонту та облаштування службового приміщення для майбутнього поліцейського офіцера громади.

Відбір кандидатів на посади поліцейських офіцерів громади в поточному році здійснюватиметься серед діючих поліцейських.