РОЗПОЧАТО ПРОЦЕДУРУ ВИЛУЧЕННЯ ДІТЕЙ З НЕБЛАГОПОЛУЧНОЇ РОДИНИ З МІСТА ГЕРЦА

  • 402

Фото без опису

??Під час проведення рейдів «Урок» та обстеження умов проживання сімей, що опинились в складних життєвих обставинах, спеціальною комісією Герцаївської міської ради встановлено, що в місті Герца в одній з таких сімей батьки постійно зловживають алкоголем та ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків.

??Члени комісії оцінили рівень безпеки дітей, факти безпосередньої загрози їх життю та здоров’ю та вирішили вжити кардинальних невідкладних заходів – розпочали процедуру негайного відібрання дітей з неблагополучної родини та притягнення батьків до відповідальності.

??Зокрема, службою у справах дітей міської ради надіслано клопотання про негайне відібрання дітей виконавчому комітету ради, повідомлено правоохороні органи, підготовлено позов до суду.

??У суді орган опіки та піклування міської ради клопотатиме про відібрання дітей з родини, передачу їх під опіку та піклування найближчій родичці, без позбавлення батьків батьківських прав для того, щоб дати їм можливість виправитись та претендувати на повернення дітей в родину.