Комісія Герцаївської міської ради ініціює процедуру відібрання дітей від ще однієї горе-матері, мешканки м. Герца

  • 366

Фото без опису

Багатодітна мати з м. Герца, яка роками веде асоціальний спосіб життя,  зловживає спиртними напоями та неспроможна забезпечити безпечні та нормальні умови проживання та виховання трьом своїм дітям вже давно знаходиться під соціальним супроводом та пильною увагою місцевих соціальних служб та відомств.

     З метою підтримки неблагополучної родини, сприяння вирішенню її побутових, соціальних, психологічних та інших проблем, профільні служби територіальної громади спільно з благодійниками та волонтерами впродовж останнього року неодноразово надавали родині всебічну допомогу. Зокрема, непридатний для життя, майже аварійний будинок, в якому проживає сім’я, було капітально відремонтовано місцевими благодійниками, родині надавалась соціально-психологічна, консультативна допомога, а також допомога дровами, продуктами харчування та дитячим одягом. Зокрема мати з дітьми деякий час проживала в Чернівецькому обласному центрі соціально-психологічної допомоги з метою подолання складних життєвих обставин та мінімізації їх негативних наслідків.

     Однак, незважаючи на постійну допомогу та комплекс наданих соціальних послуг, мати не скористалася своїм шансом виправитися, повернулася до звичного для неї асоціального способу життя, нехтуючи своїми батьківськими обов’язками.

      Вчора соціальні служби, отримавши черговий тривожний сигнал про те, що діти вказаної родини без поважної причини не з’явилися до школи, безуспішно намагалися зв’язатися з матір’ю телефоном або потрапити до помешкання родини. Це вдалося лише з допомогою представників нацполіції. Комісією задокументовано факти повної антисанітарії, наявності великої кількості пляшок від алкоголю, відсутності нормальної їжі для дітей та їх занедбаний хворобливий стан.

      Враховуючи вищенаведене, комісія міської ради направила дітей на обстеження в медичний заклад. Стосовно матері терміново розпочато процедуру відібрання у неї дітей та притягнення до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.