На засіданні комісії комісії ТЕБ та НС Герцаївської міської ради прийняли рішення про оголошення в громаді надзвичайної ситуації місцевого рівня

  • 279

Фото без опису

На засіданні комісії комісії ТЕБ та НС Герцаївської міської ради

прийняли рішення про оголошення в громаді надзвичайної ситуації місцевого рівня.

????У міській раді вчора було екстрено зібрано комісію з питань ТЕБ та НС .

??Основним питанням порядку денного була відсутність постачання природного газу бюджетним установам Герцаївської міської ради на осінньо-зимовий період 2021-2022 роки. Внаслідок чого порушено нормальні умови життєдіяльності населення в 2 закладах освіти (до 490 осіб), 2 адміністративних будівлях (до 40 осіб).

??Така надзвичайна для громади ситуація спричинена ціновою політикою та нестабільністю на газовому ринку України.

Стрімке зростання ринкової ціни на газ (збільшення ціни з 8460 грн. за 1000 м куб. до 35000-45000 грн. за 1000 м. куб.), призвела до розриву договору з постачальником у зв’язку невідповідністю вартості природного газу на ринку газу та договірної ціни. Висока вартість природного газу призвела до неможливості укладання нових договорів з постачальниками, що в свою чергу може призвести до зриву опалювального сезону на осінньо-зимовий період 2021/2022 років в учбових закладах та закладах адмінбудівель на території громади.

?За результатами обговорення, члени комісії визнали, ситуацію, що склалася у Герцаївській територіальній громаді у зв’язку з відсутністю постачання природного газу бюджетним установам на осінньо-зимовий період 2021-2022 років та подальшим виникненням загрози життю та здоров’ю населення громади та завдання значних матеріальних збитків, відповідно до пункту 24 частини першої статті 2 Кодексу цивільного захисту України, надзвичайною ситуацією місцевого рівня.