Через спалювання сухої трави на Буковині за добу виникло 4 пожежі

  • 231

 Фото без опису

Теплі осінні дні сприяють тому, що громадяни на власних присадибних ділянках активно наводять лад, спалюючи суху траву. Дуже часто вогонь виходить з-під контролю людини. Такі пожежі швидко поширюються і завдають шкоду як господарствам, так і становлять загрозу здоров’ю та життю людини.

        Минулої доби у Чернівецькій області внаслідок необережного поводження з вогнем невстановленої особи виникло 4 пожежі на відкритій території, де горіла суха трава. Загалом з початку року таких пожеж сталося 225. Внаслідок цих пожеж вогнем знищено понад 320 га сухої рослинності.

Пожежі, спричинені спалюванням сухої трави, небезпечні тим, що за короткий проміжок часу набирають великих розмірів. Гасіння таких пожеж пов’язано з подоланням великих труднощів, затратою значних матеріальних засобів і людських ресурсів. Більшість випадків пожеж на відкритих територіях стаються саме через людський фактор і елементарне недотримання людьми правил безпеки. До загорання може призвести кинутий недопалок чи сірник або необережне поводження з вогнем при розведенні багаття.

        Саме тому рятувальники Буковини закликають громадян дотримуватись правил пожежної безпеки: бути вкрай обережними у поводженні з відкритим вогнем, стежити за розведеним багаттям, не розводити вогонь на відкритих ділянках приватних домогосподарств та не спалювати суху траву. 

            Окрім того, нагадуємо - випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю забороняється законодавством України та передбачає адміністративну відповідальність відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, з накладенням штрафів:

- на громадян - від 3 060 до 6 120 грн;

- на посадових осіб - від 15 300 до 21 420грн.