ЗВЕРНЕННЯ ГЕРЦАЇВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ ВАСИЛЯ СКРИПКАРУ З НАГОДИ РІЧНИЦІ ВИВЕДЕННЯ ВІЙСЬК З АФГАНІСТАНУ ТА ДНЯ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

  • 188

Фото без опису

Шановні мешканці територіальної громади, дорогі воїни-інтернаціоналісти!

15 лютого 1989 р. останній солдат радянської армії покинув територію Афганістану. У цілому за 10 років війни близько 160 тисяч українців пройшли афганське пекло. Двом з наших з вами земляків, -  Петру Помирляну з с. Тернавка та Олегу Андрієшу з м. Герца, - не судилося повернутися додому живими. Багато з учасників бойових дій в тій кривавій війні передчасно  відійшли у вічність від хвороб вже у мирний час.
 

Кожен, хто прослужив в Афганістані, виніс з тієї війни свої спогади, свій біль і життєвий досвід. Сьогоднішня дата дає можливість кожному з нас відкрито поглянути на нашу історію і зрозуміти, що головним героєм афганської війни був простий солдат, для якого військовий обов'язок був справжнім подвигом.

 

В цей день ми щиро бажаємо всім воїнам-інтернаціоналістам та їхнім близьким міцного здоров'я і добра, тепла і взаєморозуміння. А наш з вами обов'язок – зробити все можливе, щоб подібне Афгану кровопролиття ніколи більше не повторилося.

 

 

Герцаївський міський голова

Василь СКРИПКАРУ