Депутати Герцаївської міської ради сьогодні зібрались на позачергову сесію та прийняли звернення з приводу ускладнення ситуації на Східному кордоні України

  • 250

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Реагуючи на виклики сьогодення та з метою демонстрації консолідованої  позиції мешканців Герцаївської територіальної громади з приводу останніх геополітичних подій, депутати Герцаївської міської ради сьогодні зібрались на позачергову сесію міської ради 8 скликання, на якій було прийняте офіційне звернення депутатів Герцаївської міської ради з приводу подій на східних кордонах України та Програму з підтримки батальону місцевої територіальної оборони на 2022-2024 роки.

Зокрема, у тексті звернення депутати висловили підтримку Українській Армії, керівництву держави та дипломатичному корпусу та закликали місцевих жителів "не поширювати панічні настрої, чутки та російську пропаганду, не піддаватися інформаційно-психологічним атакам й не підігрувати агресору. Наш спокій допомагає владі, дипломатам і силовикам гідно виконувати свою роботу із захисту держави та українців" (текст звернення повністю читайте за посиланням).

Крім того, з метою знадання матеріально-технічної підтримки місцевому батальону територіальної охорони, депутати прийняли відповідну цілову Програму, якою передбачено заходи з територіальної оборони та їх фінансування з бюджету громади. Як роз'яснили присутнім начальник відділення обліку та мобілізаційної роботи -заступник начальника 5 відділу Чернівецького РТЦК та СП майор Максим Іларіонов та начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради Георгій Асіміонес, завданням батальону теритолріальної оборони у разі повномасштабного вторгнення та військової агресії буде підсилення охорони державного кордону, а також охорона стратегічно важливих об'єктів - мостів, адміністративних будівель, патрулювання вклиць, виявлення диверсійних угрупувань тощо. Наразі на реалізацію заходів Програми передбачено фінансування у розмірі 300 тис. грн. 

В роботі сесії взяла участь помічник народного депутата Георгія Мазурашу Людмила Онофрієсє.