ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ВИКОНКОМУ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 143

Фото без опису

В Герцаївській міській раді вчора провели засідання виконавчого комітету, на якому розглянули актуальні питання життєдіяльності громади та прийняли ряд важливих рішень.

Зокрема, члени виконавчого комітету ради

📌 Вивчили та погодили Програму соціально-економічного розвитку громади на 2023 рік;

📌Ознайомились із інформацією начальниці служби у справах дітей міської ради про запровадження в громаді послуги «патронатної сім‘ї» - родини, в якій зможуть тимчасово перебувати діти, що з тих чи інших причин вилучені з родини до вирішення їхньої подальшої долі. Члени виконкому погодили питання фінансування цієї послуги з бюджету громади шляхом передбачення для цього відповідних «поворотних коштів».

📌Також члени виконкому заслухали керівника Герцаївського ВУ ЖКГ щодо необхідності оновлення та актуалізації застарілих тарифів на комунальні послуги, що надаються на території громади та погодили нові ставки тарифів.

В середньому, через суттєву інфляцію та здорожчання енергоресурсів, з 1 січня 2023 року комунальні тарифи збільшуються приблизно на 15 % (оновленні тарифи будуть оприлюднені на наших інформаційних ресурсах окремо).

📌Значну увагу на засіданні приділили болісному та проблемному як для нашої, так і для більшості громад Буковини, питанню функціонування установ другої ланки медицини. В нашій громаді до цієї ланки відноситься КНП «Герцаївська міська лікарня».

🧩Як поінформував членів виконкому т. в. о. директора лікарні Корнеліу Андрієску, впродовж останніх місяців адміністрацією лікарні спільно з трудовим колективом запроваджувались різноманітні оптимізаційні заходи з метою вирішення проблеми критичної нестачі коштів для своєчасної оплати заробітної плати персоналу медустанови.

🧩Незважаючи на це, станом на 30 листопада заборгованість по оплаті праці в лікарні складає приблизно 7 млн. 700 тис. грн.

🧩На виконкомі проаналізовано можливість погашення заборгованості. Йшлося про важливість вжиття комплексу заходів з метою недопущення повного закриття та ліквідації Герцаївської міської лікарні, колективу якої стає все важче забезпечувати стабільну роботу в умовах нових реалій - медичної реформи, нових вимог та стандартів НСЗУ та військового стану.