СТАРШОКЛАСНИКИ ГЕРЦАЇВСЬКОЇ ТГ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У НАВЧАЛЬНО-ПОЛЬОВИХ ЗБОРАХ

  • 49

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

На Буковині, за сприяння обласного територіального центру комлектуваня та соціальної підтримки, у взаємодії з районними територіальними центрами, продовжується проведення навчально-польових зборів для учнів 11 класів закладів освіти області.

22 травня 2023 року, у рамках цього заходу, військовий полігон «Косогор», який розташований в Сторожинецькому районі, відвідали учні випускних класів закладів освіти Герцаївської міської ради разом з учнями сусідньої Острицької територіальної громади та територіальних громад Новоселиччини.

Щороку максимально корисно для школярів використовується час навчально-польових занять. Не став винятком і цей рік. Спочатку під час занять на предметі «Захист України» учні опанували теорію військової науки, після чого відпрацьовують її на практиці. Основним завданням військового вишколу є проведення навчальних стрільб з учнями випускних класів навчальних закладів в системі допризовної підготовки.

Безпосередньо на полігоні, під керівництвом досвідчених військовослужбовців, які мають досвід участі у бойових діях, школярі вивчали тактико-технічні характеристики та будову автомата Калашникова, виконували норматив розкладання та складання автомата, тренувались у приготуванні до стрільби лежачи, вивчали будову та призначення гранат, виконували вправу з метання гранати, вивчали мінну підготовку, ознайомились з тактичною медициною, після чого розпочинали практичні стрільби з АК-74.

Прикметно, що з автоматами у руках були не лише хлопці, але й дівчата. Обрані ділянки для стрільби дозволили молоді відчути себе посеред поля бою.

Школярі, які показали найкращі результати, були нагороджені подарунками. Усі викладачі предмету «Захист України» Герцаївської громади, які прийняли участь в даному заході, за високий професіоналізм під час проведення заходів національно-патріотичного виховання учнівської молоді, були нагороджені подяками начальника Чернівецького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.