Як діяти на виробництві під час оповіщення повітряної тривоги

  • 77

Фото без опису

Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраціповторно інформує керівників підприємств, установ, організацій  щодо організації безпеки працівників при виконанні ними своїх трудових обов’язків під час оповіщення повітряної тривоги. 

Керівник зобов’язаний  видати Наказ «Про дії працівників та відвідувачів під час сигналу оповіщення повітряної тривоги», в якому затверджує алгоритм дій працівників та відвідувачів;

обов’язково вказати адреси найближчого бомбосховища та схему маршруту.

Із текстом Наказута повідомленням про негативні наслідки для життя та здоров’я, у разі його невиконання, ознайомити під підпис всіх працівників.

Дану інформацію, як діяти,  рекомендується розмістити на видному місця для відвідувачів, котрі можуть перебувати на той час на підприємстві, в установі, організації.  

Під час сигналу повітряної тривоги всім працівникам та відвідувачам слід  покинути виробничі приміщення та пройти в найближче укриття.

Нагадуємо, що  роботодавець несе відповідальність за дії або бездіяльність, які призводять до настання нещасних випадків на виробництві згідно з чинним законодавством.

Водночас кожен із працівників зобов'язанийдбати про особисту безпеку і здоров'я під час виконання ними своїх трудових функцій.

Актуальна інформація: https://pratsia.in.ua