Семінар в Герцаївському ДНЗ "Теремок"

  • 521

На базі Герцаївького ДНЗ «Теремок» 19 листопада 2019року був проведений семінар – практикум на тему «Експериментально-дослідницька діяльність як чинник пізнавального розвитку дошкільнят».

У роботі семінару взяли участь 6 вихователів і завідувачі дитячих садків ОТГ.

Семінар розпочався з презентації роботи закладу, а також виступила завідуюча ДНЗ Чахлеу А.К. з вступним словом. Кожна група показала свої знання, уміння і навички здобуті під час виховного процесу. Також свою роботу показав гурток з вивченням англійської мови.

Під час практичної частини, учасникам семінару було запропоновано два інтегровані заняття в старших групах. А саме в групі «Краплинка» педагогами Тофанеску А.В, та Абутнаріцею Т.В. проведено інтегроване заняття на тему: «Подорож до бабусі». Мета інтегрованого заняття була направлена на закріплення вміння вирізати круги з паперу із заокругленням кутів; активізування дитячу лексику словами, назвами птахів, прикметниками, дієсловами на означення ознак, властивостей, називати узагальнювальні слова; закріплення порядкову, кількісну, пряму і зворотну лічбу, вміння складати та розв’язування задачі на додавання та віднімання; закріплення знань дітей про дні тижня, їх послідовність; розширювання знань про частини доби: ранок, день, вечір, ніч; закріплення знань дітей про голосні та приголосні, тверді і м’які звуки, вміння проводити звуковий аналіз слів, використовуючи картинки-схеми, фішки.

 Вихователями групи «Дзвіночок», Плешкою Ж.В. і Авасилкою Є.В. продемонстрували інтегроване заняття  з природничо-екологічного виховання  «Вода у небезпеці», мета була направлена на розвивиток пізнавальної активністі дітей, уміння робити елементарні висновки за результатами спостережень та дослідів.

Підводячи підсумки, учасники семінару обмінялися думками та враженнями, дали позитивні оцінки роботи педагогів ЗДО, організації семінару та його практичної значимості.

Фото без описуФото без описуФото без опису