ДО УВАГИ ПРИЗОВНИКІВ!

  • 579

 

31.03.2020 року наказом військового комісара Герцаївського районного військового комісаріату за №53 були внесені зміни  до наказу військового комісара Герцаївського районного військового комісаріату від 07.02.2020 року №25 «Про призов громадян України 1993-2002 років народження на строкову військову службу в квітні-червні 2020 року», а саме весняний призов було перенесено на період з 01 травня по 31 липня 2020 року.

Нагадуємо призовникам, що у зв’язку із складною санітарно-епідеміологічною ситуацією, яка склалась на території України, пов’язаною з розповсюдженням гострої респіраторної хвороби, викликаною коронавірусом COVID-19, Кабінетом Міністрів України було прийнято рішення про продовження дії обмежувальних карантинних заходів до 11 травня 2020 року. Попри обмежувальні заходи, пов’язані з епідеміологічною ситуацією, у Герцаївському районному військовому комісаріаті проводяться підготовчі заходи до проведення чергового призиву громадян України на строкову військову службу.

Юнаки, в повістках яких визначений термін прибуття до 11 травня, повинні прибути до призовної дільниці з 11 по 15 травня 2020 року.

Також, міська рада доводить до відома мешканців громади, що відповідно до розпорядження Герцаївського РВК від 24.04.2020 року №288/3 усі призовники, які були оповіщенні в лютому-березні 2020 року повинні з’явитись до РВК для проходження медичної комісії 12 травня 2020 року о 09.00 год. за адресою: м.Герца, вул. Центральна, 16а.

У випадку неявки до РВК, у відповідності до вимог, звернення щодо призовників, які ухиляються від виконання військового обов’язку, будуть подані до органів Національної поліції для їх розшуку, затримання та доставки до РВК.

Нагадуємо, що згідно зі статтями 17, 65 Конституції України захист суверенітету і територіальної цілісності України є справою всього Українського народу, а захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України – обов’язком громадян України. При цьому громадяни відбувають військову службу відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»

          Відповідно до вимог ст.1  Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» - захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов’язком громадян України.

Відповідно п.33 Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.12.2016 року № 921, у разі отримання розпорядження районного військового комісаріату щодо оповіщення призовників і військовозобов’язаних про їх явку на призовні дільниці (пункти попереднього збору) для оформлення військово-облікових документів, проходження медичного огляду, приписки до призовної дільниці, взяття на військовий облік, визначення призначення на воєнний час, призову на військову службу або на збори військовозобов’язаних виконавчі органи сільських, селищних та міських рад:

здійснюють оповіщення зазначених у розпорядженні призовників і військовозобов’язаних за місцем їх проживання під їх особистий підпис.

У разі відсутності призовників і військовозобов’язаних за місцем їх проживання доводять вимогу про виклик до відома власників будинків, у яких вони проживають. Оповіщення може здійснюватись також поштою та по телефону.

Не потрібно радіти, що вас не повідомили чи неналежно повідомили про виклик до військового комісаріату. Громадянин призовного віку, який досяг 18 років та не досяг 27 років, не має відстрочки від проходження строкової служби згідно ст. 15 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, зобов'язаний з'явитися до призовної дільниці в 15 денний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України. 

 

До уваги юнаків призовного віку: коли майбутніх службовців чекають ...