В Молниці активно ведуться роботи щодо будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини у сільській місцевості

  • 413

Доступ до якісної первинної медичної допомоги саме в сільській місцевості – один з пріоритетів державної політики,  тому  значна увага з боку керівництва держави та Герцаївської міської ради приділяється  відкриттю амбулаторій на селі.

За рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості на Території Герцаївської міської ради (ОТГ) проводяться капітальний ремонт та благоустрій території Молницької амбулаторії, проектно-кошторисна вартість якої 1,2 млн, грн,  і відповідно 10 %  з місцевого бюджету.

Днями міська рада провела тендер і закупила службовий автомобіль для Молницької амбулаторії, який також був придбаний завдяки реалізації державної Програми доступності та якості медицини у сільській місцевості. Вартість службової машини 498 тис.грн.

Машини марки «Renault Duster» – сучасні, потужні, зручні, мають підвищену прохідність. Лікарі за будь-яких погодних умов і стану доріг зможуть дістатися до пацієнтів на цих авто – зазначив міський голова – Скрипкару Василь Васильович.

Фото без описуФото без опису