Співпраця з органом місцевого самоврядування

  • 1118

24 березня 2021 року в приміщенні Герцаївської міської ради відбулась робоча зустріч начальника Герцаївського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Чернівецькій області Сергія Танасой з головою Герцаївської міської ради Василем Скрипкару заступником голови Матей Є.Г.

В житті кожної людини трапляються випадки коли не обійтися без сторонньої допомоги. Ще більшої підтримки потребують громадяни, які звільняються з місць позбавлення волі та повертаються до нормального життя в суспільство вільних людей. Самостійно зробити це вкрай важко.

Тому в рамках здійснення пенітенціарної пробації надається допомога особам, які готуються до звільнення в побутовому і трудовому влаштуванні за обраним ними місцем проживання, вони потребують уваги з боку органів місцевого самоврядування, а саме, соціального супроводу.

Підготовка до звільнення засуджених з місць позбавлення волі й стала темою обговорення цієї зустрічі. Сергій Танасой  звернув увагу на те, що супроводом даної категорії осіб завжди займався районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. У зв’язку з територіальною реформою та укрупненням районів в Чернівецькій  області, Герцаївський районний центр соціальних служб перейменований та підпорядковується Герцаївський  територіальній громаді.

Голова Герцаївської міської ради Василь Скрипкару  зазначив, що співпраця в даному напрямі буде продовжена, особи, які потребують допомоги не залишаться без уваги соціальних працівників, а також наголосив, що Герцаївська  міська рада буде сприяти плідній співпраці організацій та установ, які працюють на благо та безпеку в громаді.