Головне управління ДПС у Чернівецькій області інформує

  • 1021

Сьогодні - 19 квітня 2021 останній день сплати

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, останній день сплати за березень:

фізичними особами – підприємцями, у тому числі тими, які обрали спрощену систему оподаткування, особами, які провадять незалежну професійну діяльність, та членамифермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах, за I квартал 2021 року (абзац третій частини восьмої ст. 9 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування);

фізичними особами – підприємцями авансових платежів з податку на доходи  фізичних  осіб  за  I квартал  2021  року  (п.п. 177.5.1 п. 177.5    ст. 177 Податкового кодексу України).

 

Податківці запрошують на онлайн зустріч продавців пально - мастильних матеріалів

Питання: «Новації: сплата податків, ліцензування і проведення перевірок у продавців паливно-мастильних матеріалів. Застосування штрафних санкцій за порушення законодавства при продажу підакцизних товарів» 

Дата проведення:  23 квітня 2021р з 10 год до 11 год.

Формат:онлайн

Учасники: Чернівчан Наталія - заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області; Донець Наталія  – начальник управління контролю за підакцизними товарами.

Зустріч на платформі:  https://meet.google.com/tbk-xsyz-avt

Надсилайте свої запитання для спікерів до 17 год  22 квітня 2021р на електронну адресу bukdpa@ukr.net

 

Особливості зарахування коштів на єдиний рахунок та їх перерахування для сплати грошових зобов’язань з податків та зборів

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що згідно Закону України від 04 жовтня 2019 року № 190-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», з 01 січня 2021 року доповнено Податковий кодексу України ст. 35 прим. 1 «Єдиний рахунок».

Згідно п. 35 прим. 1.1 ст. 35 прим. 1 Податкового кодексу єдиний рахунок – це рахунок, відкритий у центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, для центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, який може використовуватися платником податків для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків та зборів, передбачених Кодексом, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Єдиний рахунок не може використовуватися платником податків для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податку на додану вартість, акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також для сплати частини чистого прибутку (доходу) до бюджету державними та комунальними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями.

З початком використання єдиного рахунку платник податків зобов’язаний здійснювати сплату грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків та зборів, єдиного внеску, інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, через єдиний рахунок, крім випадків, передбачених абзацом другим п. 35 прим. 1.1 ст. 35 прим. 1 Кодексу.

Детальніше за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/463901.html

Особа втратила статус підприємця, як оподаткувати сплачені кошти юридичною особою?

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, якщо юридична особа сплачує кошти за надані послуги згідно укладеного договору з фізичною особою підприємцем платником єдиного податку, а фактично на дату нарахування (виплати) доходу ФОП - платник єдиного податку втратив свій податковий статус у зв'язку з припиненням підприємницької діяльності і на підставі повідомлення від державного реєстратора виключена з Єдиного державного реєстру,  виплачений такій фізособі дохід оподатковують.

Тому дохід, виплачений юридичною особою фізичній особі, необхідно включати до оподатковуваного доходу як інші доходи і утримати ПДФО та військовий збір на загальних підставах. При цьому зазначений дохід не є базою нарахування ЄСВ.

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар