В МІСЬКІЙ РАДІ ЗАСІДАЛА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ  ПРАВ ДИТИНИ ПІД ГОЛОВУВАННЯМ ЄМІЛІЇ МАТЕЙ

  • 246

В МІСЬКІЙ РАДІ ЗАСІДАЛА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ  ПРАВ ДИТИНИ

ПІД ГОЛОВУВАННЯМ ЄМІЛІЇ МАТЕЙ

 

 

    На комісії розглянуто низку питань щодо стану виконання батьками своїх батьківських обов’язків по відношенню до малолітніх дітей, прийняті рішення щодо доцільності позбавлення батьківських прав в тих випадках, де батьки ухиляються або неналежним чином виконують свої обов’язки,  визначено місце проживання дітей  у ситуаціях, де батьки проживають окремо.

     Також з метою дотримання прав дітей на житло, комісією, в межах законодавства, розглянуто низку майнових питань, що стосувались отримання у подарунок або відчуження майна.

     Начальник служби у справах дітей Герцаївської міської ради Тетяна ГЛІБОЧАНУ  в чергове звертає увагу батьків, що разом із статусом батьківства громадяни, які народжують дітей, набувають як права, так і обов’язки та відповідальність за виховання та розвиток дитини. На кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток.”

      Батьки пам’ятайте що у разі  невиконання або неналежне виконання обов’язків щодо виховання дітей батьки можуть бути притягнені до різних видів юридичної відповідальності: адміністративної, кримінальної та сімейно–правової.