В громаді триває інформаційна робота з метою попередження пожеж в природних екосистемах

  • 244

Фото без описуФото без опису

Рятувальники 13 ДПРЧ 2 ДПРЗ та працівники відділу запобігання надзвичайним ситуаціям ЧРУ ГУ ДСНС України у Чернівецькій області здійснюють інформаційно-роз’яснювальні заходи серед населення з метою недопущення пожеж в природних екологічних системах.

Так, 28 серпня було проведено рейдове відпрацювання на території Острицької ОТГ. В ході профілактичних бесід з громадянами фахівці ДСНС довели основні вимоги безпеки під час перебування на прибудинкових, відкритих територіях та лісопаркових зонах. Вогнеборці розповіли про численні приклади та наслідки пожеж, причинами яких послужила людська недбалість або ж необережність у поводженні з вогнем. Крім того, надзвичайники акцентували увагу батьків на постійному догляді за дітьми, адже залишившись на самоті, вони можуть вигадати небезпечні ігри з сірниками чи запальничками.        

Для більш детального ознайомлення фахівці Служби порятунку "101" надали громадян профілактичні пам'ятки та нагадали, що відповідно до Закону України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері пожежної безпеки", за випалювання рослинності або її залишків передбачені штрафні санкції від 3060 до 6120 гривень для громадян і на посадових осіб - від 15300 до 21420.