Герцаївську громаду відвідали представники міжнародної організації Medical Teams International

  • 254

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

В рамках знайомства з Буковиною, Герцаївську громаду вчора відвідали представниці міжнародної організації Medical Teams International, серед яких директор з гуманітарних питань Бетсі Болдуін.

??Співробітники MTI поспілкувались з Герцаївським міським головою Василем Скрипкару, керівниками первинної та вторинної ланок медицини громади Анжелою Урсакій та Едуардом Калуцьким, відвідали комунальні підприємства «Герцаївський центр ПМСД», «Герцаївська міська лікарня», а також амбулаторію в с. Лунка.

??Головне, що цікавило представників організації - які нові виклики, труднощі та випробування постали перед медичними закладами громади у зв‘язку з напливом вимушених переселенців та повномасштабними військовими діями в Україні, як організовано надання основних медичних послуг в громаді та в якому стані матеріально-технічна база лікувальних установ.

????Співробітники організації завітали на Герцаївщину на запрошення депутата Чернівецької районної ради Михайла Танаса та його однопартійця екс-мера Чернівців Олексія Каспрука, які супроводжували їх у цій робочій поїздці.

?Довідково: Medical Teams International (MTI) надає медичну допомогу в 32 країнах. Організація була заснована в 1979 році і направляє команди медичних працівників-добровольців і медичні товари для реагування на катастрофи. Вони також співпрацюють з партнерами над довгостроковими ініціативами зі зміцнення здоров’я.

??Співробітники та волонтери працюють над тим, щоб допомогти людям в кризі, надаючи базову, але рятівну медичну допомогу. «Йдучи туди, де найбільше потребують допомоги, ми полегшуємо страждання тих, хто спустошений кризою. Ми швидко мобілізуємо персонал і волонтерів, потрапляючи в місця негараздів, хвороб і стихійних лих, щоб врятувати життя та залишити людей здоровими», - зазначають представники MTI.