ДЕПУТАТИ МІСЬКОЇ РАДИ СПІЛЬНО З ГРУПОЮ АКТИВНИХ МЕШКАНЦІВ СЕЛА МОЛНИЦЯ СЬОГОДНІ УЗГОДИЛИ СПІЛЬНИЙ ПЛАН ДІЙ

  • 111

Фото без опису Фото без опису

ДЕПУТАТИ МІСЬКОЇ РАДИ СПІЛЬНО З ГРУПОЮ АКТИВНИХ МЕШКАНЦІВ СЕЛА МОЛНИЦЯ СЬОГОДНІ УЗГОДИЛИ СПІЛЬНИЙ ПЛАН ДІЙ

щодо забезпечення дотримання чинного законодавства та врахування думки жителів села у резонансному питанні

можливої розробки одним з ФОП родовища корисних копалин «Молниця».

✅В міській раді депутати вчора зібрались на засідання 17 сесії Герцаївської міської ради VIII скликання.

❇️Перед початком сесії міський голова та депутати зустрілись з групою мешканців села Молниця, які зібрались, щоб вчергове висловити свій протест проти можливої розробки родовища «Молниця», спеціальний дозвіл на надрокористувння яким на державному аукціоні здобула одна з ФОП. Питання використання земель сільського пасовища (на території якого існують родовища корисних копалин) вже багато років викликає значний резонанс, протесні настрої та соціальну напругу серед жителів Молниці та є предметом багатьох позовів та судових процесів.

❇️Зокрема, щоб відстояти інтереси мешканців села та забезпечити врахування думки громадян, керівництво та профільні спеціалісти Герцаївської міської ради, староста села та депутати неодноразово звертались до вищестояших органів влади, правоохоронних та контролюючих органів. Крім того, задля забезпечення справедливості та законності, міська рада подала позов до окружного адміністративного суду м. Києва (на сьогодні цей суд ліквідовано) з вимогою відмінити результат державного аукціону, на якому ФОП Діана Батир отримала спеціальний дозвіл на розробку родовища «Молниця». Однак, вказаний суд рішень по суті так і не прийняв.

❇️Водночас, сама ФОП Д. Батир неодноразово позивалась до суду, в результататі чого суд зобов‘язав Герцаївську міську раду винести на розгляд сесії заяву ФОП Д. Батир про надання їй дозволу скласти проект землеустрою щодо виділення земельної ділянки в оренду для надрокористування родовища «Молниця».

❇️Дане питання сьогодні було винесене на розгляд сесії, але абсолютна більшість присутніх проголосували проти надання вказаного дозволу на складання проекту землеустрою та виділення земельної ділянки в оренду ФОП Батир. Своє рішення депутати аргументували посиланням на ст. 66 Земельного Кодексу України та ст. 10 Кодексу України про надра.