На Буковині безробітні та шукачі роботи залучені до громадських робіт соціального спрямування

  • 136

Впродовж 2022 року 65 безробітних м.Чернівців, Герцаївщини та Кельменеччини залучалися до громадських робіт соціального спрямування. 13 безробітних та шукачів роботи здійснювали супровід осіб з інвалідністю по зору, 40 працювали із соціально вразливими верствами населення, 12 займалися інформуванням населення про можливість отримання субсидій та здійснювали технічну обробку документів.

  • З початку 2023 року філії Чернівецького обласного центру зайнятості уклали 6 договорів про організацію громадських робіт. За цими договорами двоє безробітних супроводжують незрячих людей, допомагають їм сходити в поліклініку, на ринок за продуктами. Ці люди по суті  «стають очима» слабозрячих осіб. Насправді це дуже добра справа, до якої служба зайнятості долучається вже впродовж кількох років. Також 9 безробітних займаються оформленням документів та допомагають хворим, здійснюють догляд за ними, - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

На осіб, які залучаються до таких робіт, поширюються державні соціальні гарантії, передбачені законодавством про працю та зайнятість населення і загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Період участі зареєстрованих безробітних у громадських роботах зараховується до страхового стажу, в письмовій формі укладають строкові трудові договори та  вносять відповідні записи трудових книжок.

Оплата праці таких осіб здійснюється за фактично виконану роботу в розмірі, що не може бути меншим, ніж мінімальний розмір заробітної плати, та відповідно до положень угоди.

У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy. 

Відділ організаційно-інформаційної роботи  

Чернівецького обласного центру зайнятості