На фасаді Куликівської гімназії встановили меморіальні дошки на честь загиблих Захисників

  • 99

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

"Навіть небо плакало..."

08.05.2023 у селі Куликівка було проведене урочисте відкриття та освячування меморіальних дошок на честь наших Героїв, Себастіана Георгіу та Ігоря Сідора, які загинули у бою захищаючи Україну.

Сьогодні ми як ніколи відчували Їхню присутність,сльози Ігоря та Себастіана падали на землю краплями дощу.Дивлячись на їхні зображення так не хотілось вірити що це насправді відбувається з нами.Так хотілось помріяти,закрити очі і уявити,а яким був би цей день, якби не війна?...

Це був би звичайний понеділок,звичайний початок робочого тижня,усі як і завжди поспішали б на роботу та навчання.Можливо у цей звичайний день ми б побачили Себастіана,живого... як завжди усміхненого хлопця від якого так віє добром і який просто поспішає додому, бо його чекає мама накривши на стіл...вона й досі чекає,але нема його...й нема.

Озирнувшись, ми б побачили у цей звичайний день ще одного юнака з голубими очима,Андрія Стьопенка... як і завжди він сміливо спішить комусь на допомогу,таким сміливим він і залишився...

Йдучи далі по селу можна побачити,що у гості до рідних приїхав Ігорь Сідор, він поруч із родиною такий щасливий...

Це був би звичайний день,проте,

такий неймовірний...але,нажаль, відкривши очі,ми бачимо таку болючу реальнісь,їх немає з нами і ніколи не буде.Так і не зустріне більше світанок 20-ти річний Себастіан,так і не обійме батьків юний Андрій,так і не побачить Ігорь як виростуть його діти.

Троє наших земляків стали янголами охоронцями для Куликівської гімназії і для всіх нас.Ці меморіальні дошки потрібні нам і майбутньому поколінню щоб знати й пам'ятати,що Вони віддали для нашої свободи найцінніше,"власне життя".

Вічна пам'ять Героям!

(Тетяна Андрус, с. Куликівка, 08.05.2023 р.)