Триває профілювання та оновлення гравійного покриття на проблемному підйомі в с. Куликівка

  • 264

Фото без описуФото без опису

Поганий стан однієї з найпроблемніших ділянок дорожньої інфраструктури Герцаївщини – підйом на с. Куликівку, - завжди викликав численні скарги та нарікання місцевих мешканців, адже після сильних злив або негоди, дорога, що поєднує села громади, часто стає аварійно небезпечною.

      Вирішити цю проблему оперативно, комплексно та якісно на рівні громади сьогодні неможливо у зв'язку з тим, що всі дороги місцевого значення передано на обслуговування та фінансування спеціального профільного управління Чернівецької облдержадміністрації. Саме тому, Герцаївська міська рада звернулася до вказаного управління ОДА з численними листами та особистими зверненнями, в яких наголосила на гострій потребі в ремонті ділянки дороги місцевого значення Тернавка-Куликівка, зазначивши її важливе стратегічне значення у забезпеченні нормального транспортного сполучення між населеними пунктами Герцаївської та сусідніх громад. У відповідь громада почула, що обласна влада проблему знає та планує капітально відремонтувати вказану дорогу лише у наступному 2022 році.

      Враховуючи, що ремонт вкрай потрібен вже зараз, керівництво міськради активно шукає альтернативні варіанти вирішення проблеми. Зокрема, проведено низку переговорів з обласними та місцевими депутатами, фірмою-підрядчиком та обласною владою щодо можливості профілювання та оновлення гравійного покриття власними силами громади та небайдужих спонсорів. В результаті досягнутого порозуміння, вже сьогодні для поточного ремонту дороги спеціальну дорожню  техніку надала дорожня фірма ТОВ «ШБУ-77». До вирішення проблеми активно долучився депутат обласної ради від Герцаївщини та ряд депутатів міської ради, за сприяння яких на дорогу було завезено гравій. Напередодні комунальна техніка міськради та місцевих благодійників працювала над облаштуванням водовідвідних канав вздовж проблемного підйому.

     Герцаївський міський голова Василь Скрипкару побував сьогодні на місці здійснення робіт, поспілкувався з місцевими жителями та підрядчиками, проінспектував стан дороги та хід її ремонту. Зі слів очільника громади «міська рада вдячна всім тим, хто не лишився осторонь проблеми, а надав посильну допомогу задля її вирішення. Ми і надалі шукатимемо варіанти ефективної співпраці, взаємодії та кооперації зусиль з усіма небайдужими задля спільного вирішення нагальних проблем наших громадян».