В школах громади проводяться інформаційно-профілактичні заходи «День з поліцейським та рятівником».

  • 251

Фото без опису

Протягом 13- 22 вересня у закладах освіти Чернівецького району, як і по всій Україні, проводяться інформаційно-профілактичні заходи «День з поліцейським та рятівником». Зустрічі, які рятувальники та правоохоронці організовують у рамках цієї акції, надзвичайно цікаві, насичені, водночас корисні та пізнавальні для дітей.         Тому працівники Служби порятунку та поліцейські намагаються охопити якомога більше закладів освіти, щоб зустрітись з дітьми та провести для них «День з поліцейським та рятівником».

  Зокрема, сьогодні у селі Мольниця Герцаївської ОТГ рятувальники та правоохоронці відвідали Мольницьку ЗОШ . Окрім цього, спільні заходи було проведено у Герцаївській ЗОШ  міста Герца та Герцаївському комуальному ліцеї імені Г.Асакі.

            Час із дітьми пройшов насичено: рятувальники нагадували підростаючому поколінню правила безпеки, навчали, як діяти у різних ситуаціях, пояснювали, чому важливо дбати про безпеку життєдіяльності. Свої слова вони підтверджували демонстрацією плакатів і листівок.

Рятувальники та школярі обговорювали, що можна зробити, щоб загорання не сталося, як діяти, якщо у квартирі вже виникла пожежа тощо. Окрім цього, у навчальних закладах вогнеборці демонстрували, як користуватися вогнегасниками. А у тих навчальних закладах, де рятувальники приїхали до дітей на пожежних автомобілях, вони демонстрували присутнім спецтехніку, комплектацію пожежного авто, дітвора охоче приміряла форму працівників Служби порятунку.

У свою чергу, поліцейські теж розказували дітям правила безпеки та застерігали від небезпек, котрі можуть трапитись, якщо ігнорували ці правила.