Працівниками Чернівецького районного управління ГУ ДСНС України у Чернівецькій області складено перший протокол за спалювання сухої рослинності!

  • 246

Фото без опису

Так, 29 жовтня 2021 року на території Герцаївської ТГ Чернівецького району виникла пожежа внаслідок спалювання сухої рослинності та ії залишків мешканцем села Тернавка. Зазначеними вище діями було порушено вимоги статті 771 КУпАП, винну особу притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на суму 3060 грн..

        Саме тому рятувальники, ще раз наголошують мешканцям Буковини бути вкрай обережними у поводженні з відкритим вогнем, стежити за розведеним багаттям, не розводити вогонь на відкритих ділянках приватних домогосподарств та не спалювати суху траву. 

            Нагадуємо!!! Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відведення автомобільних доріг і залізниць, у парках інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах забороняється законодавством України та тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу:

- на громадян від 3 060 до 6 120 грн;

- на посадових осіб від 15 300 до 21 420грн.