Вшанування Т.Г. Шевченка з нагоди 209-ої річниці від дня народження в Герцаївському комунальному ліцеї імені Георгія Асакі

  • 114

Фото без описуФото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Видатний поет все своє життя, весь свій могутній талант присвятив українському народові: своїм сучасникам і нам, нащадкам.

         Його прозвали Кобзарем, тобто хранителем народної пам’яті. Т.Г. Шевченко став символом боротьби за нашу волю. І сьогодні, коли російські загарбники вчергове намагаються знищити Україну, слова Шевченка додають нам сил для протистояння.

         Тож будьмо вдячні йому за «Заповіт», за «Гайдамаків», за «Катерину»,. Пам’ятаймо у найважчі хвилини його безсмертний заклик:  «Борітеся – поборете, Вам Бог помагає!»

         В Герцаївському комунальному ліцеї імені Георгія Асакі відбулися урочисті заходи з нагоди вшанування 209-ої річниці від дня його народження.

         Учні початкових класів брали участь у різноманітних заходах, а саме: перегляд пізнавальних відеофактів з життя великого Кобзаря, конкурс «Каліграфія», оформлення стінгазети «Мій Кобзарю», вікторини та складання пазлів.

         Учні 7-го класу під керівництвом вчительки української мови та літератури, Руссу Ю.Г., провели позакласний захід на тему: «Світ Шевченківського дитинства».

         А 10-тикласники під керівництвом вчителя української мови та літератури, Руссу І.К., представили уривок з поеми «Катерина».

         Бібліотекар ліцею, Шкарампота Р.Г., оформила виставку, присвячену Великому Кобзареві.