Платники можуть звертатися за адмінпослугами до буковинських центрів обслуговування при Державних податкових інспекціях

  • 53

Фото без опису

Про це наголошують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Та звертають увагу громадян та бізнес - спільноти, всі центри обслуговування платників податків, які функціонують при державних податкових інспекціях  працюють згідно регламенту:  з понеділка по четвер з 08:30 до 17:15; п’ятниця -  з 08:30 до 16:00; обідня перерва – з 12.30 до 13.00.

Фахівці ЦОПів здійснюють сервісне обслуговування платників податків та надають широкий спектр адміністративних послуг. Відтак, у січні-липні 2023 року платникам надано 53187 адміністративних послуг. З них, 17770 у електронній формі та 35417 сервісних послуг надано безпосередньо у центрах обслуговування.

Зокрема, актуальна видача картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. З початку 2023 року надано понад 21,6 тис таких послуг.

Серед адміністративних послуг також користуються попитом послуги: з реєстрації платника єдиного податку – 7,8 тис; надання витягу з реєстру платника єдиного податку – 7,5 тис; з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 4 тис; видача довідки про доходи – 1,2 тис.

У податковій службі роз’яснюють, сучасний рівень інформаційних технологій дозволяє дистанційно вирішити чимало питань в органах ДПС. Зокрема, процес подання звітності суттєво полегшує електронне звітування через електронний сервіс «Електронний кабінет платника».

Крім того, за допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету (http://cabinet.tax.gov.ua) платники податків мають можливість надіслати лист (запит, звернення тощо) до відповідного органу ДПС у форматі pdf (обмеження 2 МБ).

Наразі, враховуючи законодавчі зміни, які внесені ЗУ №3219, працівники ЦОПів при податкових інспекціях в області надають фахову консультаційну допомогу платникам. Зокрема, у кожній податковій інспекції є відповідальні особи, які у разі потреби надають платникам кваліфіковану допомогу у реєстрації програмного РРО.

Адреси територіальних ЦОПів за покликанням: https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/