ЗВІТ КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Герцаївської міської ради за 2023 рік

  • 96

Фото без опису

За інклюзивно-ресурсним центром  закріплено 7 ставок педагогічних працівників, які фінансуються з освітньої субвенції: Керівник (директор) – 1 ст., фахівці (консультанти):  практичні психологи – 2 ст., вчителі–реабілітологи – 2 ст., вчитель-логопед – 1 ст., вчитель-дефектолог 1 ст.. Маємо 0,5 ст. вакансії – практичного психолога, решта все заповнено. Також маємо по 0,5 ст. медичної сестри та технічного працівника, фінансування з місцевого бюджету.

Наш центр обслуговує Герцаївську та Острицьку ТГ.

Відповідно до плану роботи та завдань інклюзивно-ресурсний центр у 2023 році провів наступну роботу:

Фахівцями проведено 109 комплексних оцінок розвитку, із них: первинних – 41, повторних – 68.  Оцінка проводилась за напрямками: оцінка фізичного та мовленнєвого розвитку, когнітивної та емоційно-вольової сфер, а також навчальної діяльності. Всього надано психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг – 2890 годин, з них 994 годин по цивільно-правових угодах з закладами освіти.

Наші фахівці залучені до команд психолого-педагогічного супроводу дитини в закладах освіти Герцаївської та Острицької ТГ. Брали участь у 64 засіданнях (як очно так й в онлайн форматі). 

Протягом навчального року наші фахівці брали участь та провели 16 заходів:

Онлайн нарада для педагогічних працівників – «Взаємодія між членами команди супроводу» (січень - 1 захід).

Засідання для практичних психологів, логопедів – «Організація та надання корекційно-розвиткових послуг» (березень – 1 захід).

Роз’яснювальна бесіда  для батьків про індивідуальні особливості розвитку дитини, методи роботи та подальшої співпраці (травень-червень – 2 заходи).

Нарада директорів закладів освіти Герцаївської та Острицької ТГ, на тему «Впровадження інклюзивної форми навчання в освітній процес» (вересень – 2 заходи) за участю директора.

Онлайн-нарада з асистентами щодо роботи в АС «IRCENTR», створення ІПР та завантаження протоколів. (вересень – 1 захід).

Методичний практикум для асистентів вчителів/вихователів «Про стан організації інклюзивного навчання у ЗЗСО, ЗДО району». Зустріч індивідуально, згідно графіку з  02 - 10.10.2023р. (відповідальний директор), 8 зустрічей.

Онлайн-нарада з асистентами вчителів/вихователів на тему «Особливості та важливість перегляду ІПР» (грудень – 1 захід).

Всі педагогічні працівники нашого центру постійно займаються самоосвітою та підвищенням фахового рівня, а саме пройшли курси підвищення кваліфікації, брали участь в 9 онлайн-семінарах, вебінарах, майстер-класах, такі як:

  1. Онлайн-практикум «Практичні аспекти діяльності ІРЦ».
  2. Методичний воркшоп «Діяльність команди психолого-педагогічного супроводу дитини з ООП закладу освіти з інклюзивним навчанням».
  3. Підвищення кваліфікації для педагогічних працівників інклюзивно-ресурсних центрів.
  4. Онлайн-практикум «Реалізація корекційно-розвиткового складника у процесі навчання дітей з інтелектуальними труднощами».
  5. Круглий стіл «Особливості надання психолого-педагогічних і корекційно-розвиткових послуг дітям з ООП в умовах ІРЦ».
  6. Вебінар “Психологічний супровід дітей з особливими освітніми потребами для їх безпечного перебування у захисних укриттях”.
  7. «Від експертів професіоналам: сучасний погляд на принципи корекційної роботи з дітьми з РАС та ефективної взаємодії з їх родинами».
  8.  «Організація роботи з дітьми з особливими потребами у закладах освіти».
  9. «Побудова освітнього процесу командою супроводу дитини із ООП у закладі освіти з інклюзивною формою навчання».

На організаційно-методичну роботу було затрачено 740 години, а саме на підготовка документації, заповнення журналів, індивідуальних карток, написання звітів.

Постійно висвітлюємо, на нашій сторінці у Facebook  www.facebook.com/irts.hertsa  різноманітні інформаційні пости, заняття, нескладні вправи, рекомендації, оголошення тощо.

 

 

Керівник (директор) КУ «Інклюзивно-ресурсний центр»                                                         

 Людмила КУТІ