Конфіскація земельної ділянки громадянина Російської Федерації

  • 67

Фото без опису

За позовом Чернівецької окружної прокуратури громадянина Російської Федерації позбавлено права власності на земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 0,1138 га та вартістю близько  25 тис гривень.

Чернівецькою окружною прокуратурою встановлено, що громадянин рф у 2013 році успадкував земельну ділянку сільськогосподарського призначення на території  Герцаївського, на даний час Чернівецького району Чернівецької області.

Зважаючи на факт знаходження у власності іноземця земельної ділянки та невжиття ним заходів до її відчуження відповідно до вимог законодавства України, прокурор звернувся до суду в інтересах держави з позовом про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації.

Герцаївським районним судом Чернівецької області задоволено позовну заяву про припинення права власності на вищезазначену земельну ділянку шляхом її конфіскації на користь держави.

 

Прокурор Герцаївського відділу

Чернівецької окружної прокуратури                                                                                              Олена ШЕСТАК