В Герцаївському районному ліцеї стартував літній мовний табір «БомбеЗНий GoCamp»

  • 433

Фото без опису

Сьогодні для наший ліцеїстів стартував літній мовний табір «БомбеЗНий GoCamp». Багатомовний і багатонаціональний формат із залученням іноземних волонтерів GoCamp сприятиме підвищенню мотивації участі школярів у таборі. 

У таборі беруть участь 50 учнів закладів загальної середньої освіти з румунською мовою навчання. Також до роботи залучені 15 педагогів-тренерів з Чернівецької області, 2 тренерів-педагогів з інших областей України та 1 волонтер GoGlobal з Шотландії.

Табір працює за 2 програмами, розробленими для дітей двох вікових категорій:

- початкова програма - для дітей віком 8-12 років;

- середня програма-для дітей віком 13-15 років.

Програми будуть виконані українською, румунською й англійською мовами та націлені на розвиток критичних життєвих навичок, таких як творчість, критичне мислення, комунікація, цифрова грамотність.

Фото без опису

Літній мовний табір «БомбеЗНий GoCamp» проводиться у рамках проекту «Підтримка Нової української школи», який фінансується Міністерством закордонних справ Фінляндії і реалізується компанією FCG International у співпраці з Гельсінським університетом. Проект розрахований на період до 2022 року, його загальний бюджет становить 6 000 000 євро. 

Фото без опису

Основна мета проекту – підвищення якості освіти та суспільного сприйняття української освіти. Крім того, окремо виділено 2 000 000 євро на викладання української для учнів-представників національних мовних меншин. Фінансування на це надано Європейським Союзом. 

Реалізації поставленої мети сприятимуть три основні напрями діяльності:

- професійний розвиток вчителів;

- сприйняття освіти;

- освітнє середовище.

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар