Учні Герцаївської ЗОШ І-ІІІ ст. до Дня захисника України вітали прикордонниікв та їх родини

  • 620

Фото без опису

З метою військово-патріотичного виховання в школі, формування почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії, виховання патріотичних почуттів і свідомості громадян України, формування прагнення до оволодіння військовими знаннями, відповідного рівня фізичної підготовки та витривалості, підвищення престижу військової служби, військово-професійної орієнтації молоді, формування та розвитку мотивації, спрямованої на підготовку до захисту Української держави і служби у Збройних силах України та інших військових формуваннях, а також відбору кандидатів для вступу у вищі військові навчальні заклади і проходження військової служби за контрактом, 14 жовтня 2019 року учнями 10 та 11 класів Герцаївської ЗОШ, які входять до складу гуртка «Юний прикордонник», а це як хлопці так і дівчата, на чолі з вчителем предмету «Захист Вітчизни» Асіміонес Георгієм Георгійовичем, був здійснений піший вихід до місця розташування Відділення прикордонної служби «Герца» Чернівецького прикордонного загону. Відділення охороняє державний кордон України з Румунією в межах Герцаївської міської ради.

Фото без опису

Діти були ознайомлені з безпосереднім проходженням лінії державного кордону на місцевості, роз’яснено про службу прикордонних нарядів по охороні державного кордону.

Безпосередньо у прикордонному підрозділі керівництвом були представлені історичні факти, будні прикордонників, роз’яснені порядок дій юних прикордонників під час виявлення в прикордонній зоні незнайомих осіб, щодо сприяння місцевих жителів прикордонникам в охороні державного кордону. Продемонстрована була військова техніка, зброя, службові собаки, які залучаються до охорони кордону.

Фото без опису

На спортивному майданчику підрозділу хлопці позмагались у виконанні нормативів з підтягування на поперечині. Були проведенні заняття з слідознавства на спеціально визначеному для цього майданчику. Кожен з хлопців та дівчат пригадали уроки з «Захисту Вітчизни», розібравши та зібравши автомат Калашнікова. Хлопці позмагались у виконанні нормативів вправи з неповної зборки та розбори автомата.

На завершення заходу прикордонників та їх родини привітали з Днем Захисника України, 77-ї річниці створення Української Повстанської Армії та Дня Українського козацтва. Були обговорені з керівництвом прикордонного підрозділу плани щодо проведення і в подальшому заходів з військово-патріотичного виховання молоді.

Було вирішено в найближчий час такий захід провести з школярами Мольницької ЗОШ та Герцаївського районного ліцею ім. Г.Асакі.

Фото без опису

 14 жовтня має бути святим днем не лише для православних християн але й для всіх свідомих громадян: ми не повинні бути байдужими до минулого рідного краю У цей складний для України час потрібно знаходити те, що єднає насрізних, проте рівних громадян вільної держави. Радісно, що українська молодь ревно береже історичну пам'ять нашого народу і популяризує його традиції.   

Нехай овіяне славою свято додасть нам наснаги, оптимізму та віри у прийдешній день.

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар