День захисника України в Герцаївській ЗОШ І-ІІІ ст.

  • 403

Фото без опису

З нагоди відзначення Дня захисника України, з 7 по 11 жовтня в ЗЗСО Герцаївської міської ради проходили заходи, метою яких є виховання української молоді в дусі військових традицій українського народу, формування патріотичної свідомості та розвиток особистості спрямованої на підготовку до захисту держави і служби у Збройних Силах України.

Фото без опису

Зокрема 10 жовтня в Герцаївській ЗОШ І-ІІІ ст. заступник директора з виховної роботи Ону Марія Василівна провела навчально-патріотичний квест «Нащадки козаків» з учнями 8 – 9 класів. За допомогою цікавих завдань учні згадали історію створення козацтва, козацьких отаманів, з’ясували чому саме Покрова стала заступницею козаків. Всі учасники квесту отримали посвідчення в тім, що вони гідно витримали у чесних змаганнях усі випробування серед побратимів.

Фото без опису

11 жовтня відбулася урочиста лінійка присвячена Дню захисника Вітчизни. Хвилиною мовчання учні вшанували пам'ять і подвиг славних синів України, героїв небесної сотні і героїв АТО, і промовили молитву за душі загиблих.

Вже стало традицією 5-й рік поспіль проводити фестиваль-конкурс стройової козацької пісні у якому беруть участь учні 2-11 класів. В цей день школа рясніє вишиванками, адже всі учні ретельно готуються до конкурсу. Одинадцятикласники одягають військову форму. Кожен класний колектив обирає патріотичну стройову пісню. Цього року під час конкурсу звучали такі пісні: «Ой на горі там женці жнуть», «Їхав, їхав козак містом», «Ой у лузі червона калина» та інші.

Вчителем історії, Волуца Лумініцею Петрівною було проведено виховний захід «Тепло долонь і серця – захисникам України». До заходу було залучено учнів 9-11 класів. Учні переглянули декілька відеороликів про воїнів, які захищають нашу країну сьогодні. Після перегляду відбулося активне обговорення, під час якого байдужих не виявилося, адже мужність, звитяга, розум та любов до України червоними нитками прописана на сторінках української історії.