ПОЛЬСЬКІ НАУКОВЦІ ТА СПЕЦІАЛІСТИ З РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД РОЗРОБЛЯТИМУТЬ СТРАТЕГІЮ РОЗВИТКУ ГЕРЦАЇВСЬКОЇ ГРОМАДИ

  • 312

Фото без опису

В рамках поглиблення транскордонної співпраці та дружніх взаємозв’язків між Люблінським університетом ім. Марії Кюрі-Складовської (Польща) та Чернівецькою областю, науковці університету, під керівництвом докт. Маріуса Сенкевича, спільно з місцевими спеціалістами розроблятимуть Стратегію розвитку Герцаївської територіальної громади.

?Координатором проекту з української сторони виступив доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри політології та державного управління, директор НДІ європейської інтеграції та регіональних досліджень Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича, Член Незалежної групи експертів з Європейської Хартії місцевого самоврядування та радник голови Чернівецької обласної ради Анатолій Круглашов.

?Саме Герцаївську територіальну громаду було відібрано нашими та польськими науковцями для реалізації у співпраці з нею пілотного проекту з написання довгострокової всебічної стратегії розвитку громади, спираючись на ефективні моделі та успішний досвід польської сторони в сфері децентралізації та розвитку місцевого самоврядування.

?Днями відбулась перша он-лайн нарада між Герцаївським міським головою, керівниками ключових структур міської ради, професором Круглашовим та польськими партнерами. Сторони узгодили план спільних дій, окреслили ключові етапи та терміни проекту.

?Польські науковці поінформували, що мають багатий досвід не тільки теоретичних, а й практичних напрацювань в сфері планування напрямів розвитку громад, адже в процесі реформи децентралізації в Польщі, за безпосередньої участі та сприяння доктора Маріуса Сенкевича, було розроблено та затверджено Стратегії розвитку 40 тергромад Польші, а також 3 районів Сумської області вже у нас, в Україні.