Христос ся рождає! Славімо його! Відбувся міський етап обласного фестивалю колядок, щедрівок та сучасних різдвяних пісень «Колядує зима»

  • 69

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 

 

Традиційно на передодні Різдвяних свят, відділом освіти, молоді та спорту разом з Герцаївським Будинком дитячої творчості провели найяскравіше свято - фестиваль колядок «Колядує зима».

 

З метою  відродження, збереження і розвитку національної культури, народних етнічних традицій національних спільнот, які проживають на території України, посилення впливу традиційної народної культури на формування світогляду і духовності молодого покоління, популяризації зимової пісенно-обрядової творчості та збереження національної ідентичності 27 грудня 2023 року на базі Герцаївського ліцею ім. Г.Асакі пройшов міський етап обласного фестивалю колядок, щедрівок та сучасних різдвяних пісень «Колядує зима».

 

В заході прийняли участь майже всі заклади освіти нашої громади.

На ньому були представлені як фольклорні колективи, автентичні гурти, малі вокальні форми (дуети) так і солісти  віком від 7 до 18 років. Фестиваль проводився в двох  номінаціях:

- «Автентичні колядки  і щедрівки»;

-  «Сучасні різдвяні пісні».

Всі учасники показали високий рівень виконання, гарну манеру та культуру виконавської майстерності. Всі виступи розрізнялися оригінальністю та режисерським задумом.

Варто відзначити гармонію образу: гармонія між зовнішньою формою виконання, манерою поводження виконавця на сцені та сценічним одягом (всі виконавці мали національні костюми). 

Сподіваємось що свято Різдва маленького спасителя відродить віру у наші серця та вічність у душу.

Бажаємо всім дзвінкої коляди й ніякої біди! 

Христос Рождається!