НА ГЕРЦАЇВЩИНІ З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ ПЕРЕБУВАЛИ РУМУНСЬКІ ДИПЛОМАТИ НАЙВИЩОГО РІВНЯ

  • 67

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

А саме Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Александру Віктор Мікула, Генеральний Консул Румунії в Чернівцях пані Ірина-Лоредана Стенкулєску, а також аташе з питань оборони, військовий, військово-повітряний, військово-морський аташе Посольства Румунії в Україні.

5 квітня високоповажні гості спільно з міським головою Василем Скрипкару та начальником відділу освіти міської ради Міну Павалакі побували у Тернавському закладі дошкільної освіти «Прікіндєл», Герцаївському ліцеї імені Георге Асакі та Герцаївському центрі ПМСД.

Зокрема, пан Надзвичайний та Повноважний Посол спільно з іншими членами делегації ознайомились з проведеними роботами по заміні даху у Тернавському садочку, що були здійсненні за сприяння та фінансової допомоги уряду Румунії та дольової участі міської ради. На знак вдячності за допомогу рідному закладу, колектив та маленькі вихованці садочку підготували для гостей невеличкий зворушливий концерт та здивували яскравими виступами талановитих обдарованих діток.

Крім того, в ході поїздки відбулась плідна дискусія з педагогічним колективом ліцею ім. Г. Асакі та медиками первинної ланки нашої громади.

Гості щиро цікавилися місцевою культурою, архітектурою, збереженням автентичних традицій, історією утворення громади, вивчали матеріально технічні потреби та проблеми закладів, ділилися власним досвідом та пропозиціями їх можливого вирішення, зокрема, шляхом посилення транскордонного співробітництва, участі у міжнародних партнерських Програмах та Проектах тощо.

Під час візиту пан Надзвичайний та Повноважний Посол та пані Генеральний Консул завірили представників громади, що вони завжди відкриті до діалогу, співпраці та всебічної допомоги Герцаївщині у її прагненні до сталого розвитку, взаємовигідного транскордонного партнерства з громадами та інституціями сусідньої Румунії.