Спеціальна комісія перевірила готовність закладів освіти громади до нового навчального року

  • 241

Спеціальна комісія, до якої увійшли Герцаївський міський голова Василь СКРИПКАРУ, радник Чернівецької РДА Лілія ОЛАРУ, керівники профільних та контролюючих служб та відомств,здійснили перевірку готовності закладів освіти Герцаївської громади до нового навчального року.

Під час об’їзду особлива увага приділялася покращенню стану матеріально – технічної бази закладів освіти. Були оглянуті харчоблоки, їдальні, котельні, спортивні і актові зали, приміщення і території закладів. Також, перевірено стан протипожежної та електробезпеки, підготовку до осінньо – зимового опалювального періоду.

Також відбувалось спілкування з педагогічними колективами, під час якого члени комісії надавали відповіді на запитання, які виникали. Особливу увагу члени комісії звертали на необхідність вакцинації педагогічних працівників та обслуговуючого персоналу закладів.

Оглянуті заклади освіти в цілому відповідають санітарно-гігієнічним нормам, мають достатнє матеріально-технічне забезпечення для початку навчального року та успішного проведення освітнього процесу. В закладах проведені косметичні ремонти класних приміщень, групових кімнат, спортивних залів,  харчоблоків, їдалень.  Для забезпечення навчання відповідно до вимог НУШ,  класні кімнати, де будуть навчатись першокласники, будуть обладнані комп’ютерною технікою,  новими меблями, в першу чергу одномісними партами та дидактичними матеріалами.

Огляд закладів освіти показав, що до початку нового навчального року необхідно ще вирішити певні проблеми, усунути недоліки, в окремих закладах  завершити поточні ремонтні роботи.

Треба зазначити, що адміністрації та працівники закладів освіти громади за підтримки мської ради, батьків, доклали максимум зусиль, щоб створити  умови для комфортного та безпечного навчання учнів у 2021/2022 навчальному році.

Педагогічні працівники та персонал закладів освіти  з радістю очікують на зустріч зі своїми вихованцями та учнями в новому навчальному році.

 

Фото без опису

Фото без опису

На зображенні може бути: 4 людини, люди стоять та у приміщенні

На зображенні може бути: 5 людей, люди стоять та у приміщенні

На зображенні може бути: 3 людини та у приміщенні

 

На зображенні може бути: у приміщенні